5. Oxalsyra och rabarber

Följ Biodlartips: Spotify | iTunes | Acast | Anchor

I detta avsnitt:

Dags att behandla bisamhället mot Varroa inför vintern

Snart är det vinter det är inte så mycket kvar att göra innan man lämnar bina ifred. En sak återstår dock för de flesta. Behandling mot Varroakvalster.

Under sommaren har troligen antalet kvalster ökat i kupan och för att minska mängden inför våren så rekommenderas man göra en insats mot slutet av året.

Oxalsyrabehandling av bisamhället – när är det dags?

När skall man behandla med oxalsyra? När är för tidigt och när är för sent. Stefan berättar om vad man kan tänka på innan man börjar. Skall man förresten använda droppmetoden eller gasmetoden. Vad är bäst? Jag frågar Stefan i detta avsnitt.

Rabarber mot varroa – funkar detta?

Jag har sett men inte själv provat att använda rabarber som en alternativ behandling av varroa under sommaren. Man funkar detta verkligen. Är det vetenskapligt testat eller är det bara ett husmorsknep. Jag frågar Stefan vad han vet.

Förvara biramar och skattlådor inför vintern

När man skattat och invintrat på en låda per bisamhälle så blir det en hel del lådor och ramar över. Allt detta skall förvaras över vintern. Men var och hur? Hur undviker man att få vaxmal i ramarna? Svaret kommer i detta avsnitt.

Trevlig lyssning.

Liknande innehåll