13. Drottning i blått

Följ och lyssna på Biodlartips: Spotify | iTunes | Acast | Anchor

Jag tar en titt i avläggaren jag gjort för att se om det kläckts en bidrottning. Det är nu drygt 30 dagar sedan vi delade ett samhälle och lät avläggaren ta fram en ny drottning från de ramar med ägg och yngel vi satte över.

I detta avsnitt:

Märka bidrottning

Efter en stunds letande hittar jag drottningen. Fantastiskt hur bina tar fram det de behöver. Nu när jag äntligen hittat henne kanske man borde passa på att märka den? Eller är det för tidigt? Spelar det någon roll när man märker en bidrottning? Behöver man överhuvud taget märka en drottning? Vad skall det vara bra för? Jag frågar Stefan i podden.

Tappa en bidrottning på marken

Ett av de tillfällen man faktiskt måste plocka upp och hantera bidrottningen är när man skall märka dn. Det är alltid en risk att något händer. Man kan klämma den men också tappa den. En ny drottning kan ju flyga och kan därför flyga iväg. Är man lite fumlig så kan man också tappa den på marken.

Kan en äggläggande bidrottning flyga?

Kan en äggläggande drottning flyga in i kupan för egen maskin? Och om så, kan den hitta tillbaka då den aldrig varit utanför kupan tidigare? Stefan berättar om ett tillfälle han helst vill glömma.

Detta och lite annat hittar du i avsnitt 13 av Biodlartips Podcast.

Trevlig lyssning!

Liknande innehåll